PROGRAMMA

Tussenland richt zich op de rijkdom van het gebied waarin wij hier in Zwolle wonen: de historie, de verhalen, de muziek, de kunsten. Een rijke culturele samenleving is een samenleving waarin mensen zich verbonden voelen met elkaar en met hun omgeving. Steeds komt het daarbij terug op luisteren naar elkaar en vertellen aan elkaar. Culturele verbondenheid noemen we dat en dat is waaraan de artistieke leiding van Het Tussenland werkt. 

Het Tussenland is ook een festival waar jongeren kunnen groeien via talentontwikkelingstrajecten, waar nieuwe makers en meer gevestigde artiesten door experiment, uitdaging en podiumplekken de mogelijkheid krijgen, zich te ontwikkelen tot de dragers van de culturele sector in onze Hanzestad van de toekomst.

STORYTELLERS

Het verhaal is de verbinder: luister naar iemands verhaal en leer hem kennen. Storytelling is zo oud als de mensheid en dat is niet voor niets. Verhalenvertellers dragen honderden orale verhalen met zich mee. In deze snelle wereld zijn zij, net als vele storytellers voor hen, bezig de orale verhalenbibliotheek van onze cultuur voort te dragen. Door te vertellen, en te vertellen, en te vertellen….

GROTE SHOWS

De internationale en nationale storytellers die de grote storytelling shows neerzetten vanuit een gevoel van noodzakelijkheid. Meesters uit de hele wereld, die adembenemende voorstellingen voor je meenemen. De ware kunstenaars.

NEXT GENERATION

Nieuwe en jonge vertellers en spoken word-artiesten. Veelbelovende nieuwkomers en gevestigde talenten die het verschil gaan maken.

JEUGDVOORSTELLINGEN

Sprookjes, volksverhalen en legenden voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Oude wijsheid, nieuwe verhalen. Muzikaal en theatraal.

ROOTSMUZIEK

Authentieke, ambachtelijke muziekstijlen die de tijd hebben doorstaan en van grote invloed zijn geweest op de huidige popmuziek. Vaak gingen ze samen met een verhaal of waren het gezongen verhalen. Denk aan: Oost-Europese folk, klezmer, blues, jazz, reggae, urban, Afrikaanse blues, fado, Ierse folk.

DANSTHEATER

Moderne dans met urgentie. Dans is van oudsher de expressievorm van mensen. De moderne dans is geënt op de oude dansvormen die bij vroegere volkeren hun belangrijke levensmomenten begeleidden; waarin ze hun emoties uitdrukten. De dans in onze programmering snijdt onderwerpen aan die het publiek een spiegel voorhouden.

CIRCUSTHEATER

Als het circus kwam, liep de hele gemeenschap uit. De reizende kunstenaarsgemeenschap heeft mensen al eeuwenlang gefascineerd en geïnspireerd. Het hoge niveau van het ambacht, de tragedie en humor, brengen verwondering en verbazing en laten ons dichtbij onze angst en emoties komen.